Wat dan?


Update website

 • Als alles goed gaat verwacht Wobke begin maart 2016 een nestje dwerg korthaartjes.
 • 4 juni 2015: Vandaag kreeg ik het verzoek om een warme mand te zoeken voor Jetje, een rode dochter van Caatje. Ze is inmiddels 4 jaar oud en is gewend aan andere (grote) honden en aan kinderen. Ze is niet graag alleen, plaatsing bij voorkeur bij andere honden of waar ze flink wordt geknuffeld. (Foto's)
  Jetje heeft inmiddels nieuwe baasjes gevonden.
 • December 2014: Op de 4e verjaardag van het C-nest vertrok Doublette (nu Woody) naar Leiden. Aan Caat is te merken dat ze het kleine ding mist en haar broer "Flip" verveelt zich stierlijk zonder zijn ren-en-vlieg maatje. Gelukkig laten de andere dames zich toch af en toe verleiden tot wat trek- en worstelspelletjes. En Caatje heeft er veel lol in om hem uit te dagen om tikkertje en verstoppertje te spelen.
 • September 2014 mijn oude pc maar weer van stal gehaald, want: Caatje heeft weer een nestje!!!
  Ze heeft met gemak 5 sterke gezonde pups op de wereld gezet, 2 reuen en 3 teefjes, 4 zijn gestroomd, 1 teefje is rood (zo het zich laat aanzien). Foto's zijn te vinden op de pagina D-nest.
 • Er zijn nogal wat reglementen van de proeven bij de FCI veranderd. De meeste ervan heb ik vertaald in het Nederlands en zijn te vinden op de Links pagina onder Reglementen
 • 23 september 2011: Vandaag met Pien aangetreden voor de Internationale Veelzijdigheidsproef in Vorden. Dolblij en apetrots ben ik dat we het zweet met 1 afroep hebben behaald. Het was beremoeilijk, maar Pien deed het verschrikkelijk goed. De afroep was natuurlijk aan mij te danken. Alles liep gesmeerd tot de riem om een grote losliggende tak sloeg en ik moeite had 'm weer los te pulken en er zelf zelfs verstrikt in raakte. Daarna zag ik dat Pien het spoor bijster was en ja hoor, "kom maar terug". Maar bij die ene afroep bleef het en Pien had daarmee de beste prestatie van de dag geleverd. De africhtingsvakken gingen ook prima, al liep Pien een beetje eigenaardig achter me. En toen kwam haar Waterloo: het stöberen. Pien meldde: "niks interessants, wat gaan we nou doen?" en had geen enkele interesse in het bos en geen enkele prikkel om daar als een bezetene rond te gaan rennen. Balen dus, einde IVP!
 • 18 september 2011: Vandaag met het hele circus naar België waar Wobke haar debuut in de showring mocht maken. Helemaal ongeoefend liep ze keurig de rondes mee en ze had zelfs geen probleem met het "tandjes laten bekijken". Aan je laten frunniken en rustig op tafel blijven staan was er echter niet bij. Het oordeel was "veelbelovend".
 • 25 juni 2011: Vandaag is Tefka geslaagd voor de bouwproef Kunstbouw Vos en heeft daarmee de aantekening BhFK'95 behaald.
 • 30 mei 2011: Nieuwe foto's van Wobke, vandaag precies 5 maanden. Van het weekend heeft ze voor het eerst een klein zweetspoortje gelopen. En zowaar, ze volgde het met heel veel interesse! Het stuk, een vel dat op een tak gedrapeerd lag, werd behoedzaam door haar zijdelings achter benaderd en vervolgens enthousiast buitgemaakt ;-)
 • 1 mei 2011: Wobke groeit als kool, 17 weken is ze nu en nog een echte pup, maar het vierkante is er af, zowel qua lijf als neus, die worden steeds langer.
 • April 2011:
 • Op 9 april is Cas uitgevlogen naar het Limburgse Brunssum en een weekje later is zijn zusje, Jetje, verhuisd naar Wekerom. Alle pups hebben een goed huis gevonden, het is wel "stil" hier met nog maar vier teckeltjes.
 • Eindelijk de kampioenschapspunten van Pien ontvangen van de show in Luik vorig jaar juli! Nu kunnen we de titel CIB (Internationaal Schoonheidskampioen) aanvragen.
 • 20 maart 2011: De site is grondig aangepast, tussendoor links en rechts wat fotootjes geplaatst (zie bijvoorbeeld het statieportret van Caatje), maar nu eindelijk de pagina's van Piens pups, van Caatjes pups helemaal bijgewerkt en een pagina voor Wobke gemaakt.
 • Op 12 maart zijn 2 pups van Pien verhuisd, Nova naar Amersfoort en Vera naar Groningen. Wobke blijft hier.
 • Op 9 maart is Charlie van Caatje verhuisd naar Veghel en heeft daar de scepter van Prins Carnaval overgenomen.
 • Op 6 maart is Pepper van Caatje, die voortaan Nietzsche gaat heten, verhuisd naar Utrecht. Hij komt in een kattenhuishouden terecht.
 • 12 februari 2011: Alle pups zijn donderdag gechipt en allemaal lieten ze één kreetje horen en gingen daarna onverstoord over tot de orde van de dag. Caatje kreeg van de week eindelijk haar zin, waar ze sinds 30 december al op zat te vlassen: alle pups lagen lekker bij haar. Ook weer nieuwe foto's geplaatst. Om meteen door te klikken:
 • 5 februari 2011: Hoogste tijd om weer eens nieuwe foto's te plaatsen. Caatje houdt zich sinds een paar dagen wat afzijdiger van de pups, zodra ze in hun buurt komt storten ze zich als piranha's op haar melkbar. Tot mijn verrassing nam Pien de zorg over Caatjes kroost over en kregen ze van haar allerlei tips en trucs hoe je het beste kan stoeien. En naast het in de houdgreep leggen is vooral "kiekeboe" heel populair. Ook haar eigen kinderen houdt ze in de gaten. Echt een supernanny en supermoeder.
 • 19 januari 2011: Er zijn nu ook foto's van de pups van Pientje met de ogen open. Daar waren ze al snel mee, vanaf dag 10 al. Een heuse fotoshoot is er gemaakt onder strenge bewaking van Pien.
 • 15 januari 2011: Caatjes pups zijn nu 4 weken en ontdekken steeds meer van de wereld. De tandjes zijn doorgekomen en daarmee kunnen ze nu ook wat vlees eten. Moeders melkbar en slapen staan nog aan top, afgewisseld met onderlinge stoeipartijtjes.
 • 8 januari 2011: Nieuwe foto's van Piens' pups, 1 week oud. Ze hebben, zoals het in de boekjes staat, keurig hun gewicht verdubbeld.
 • Caatjes pups worden nu echt hondjes. Ze lijken wel een beetje op opwindhondjes, onhandig door de kist wankelend en rustig (of dommig ;-)) staan wachten bij een wand van de kist alsof ze nog steeds rechtdoor zouden willen. Ik heb wel wat kleine blafachtige geluidjes gehoord, maar de meeste tijd klinkt het alsof er eenden, duiven en zeemeeuwen in de kist wonen.
 • 4 januari 2011: Ik heb nog steeds uploadproblemen, maar kon toch enkele foto's geplaatst krijgen van het B-nest en C-nest.
 • Caatjes kleintjes doen het prima. Op nieuwjaarsdag hebben ze hun ogen geopend, maar ze drinken en slapen nog de meeste tijd, zoals de pups van Pien natuurlijk ook doen.
 • Op 30 december heeft Pien drie zwartrode teefjes geworpen. Ze is er ontzettend blij mee en poetst en poetst.... Caatje echter is zwaar verontwaardigd niet langer de enige met pups te zijn.
 • Op 17 december 2010 heeft Caatje in iets meer dan twee uur 5 pups ter wereld gebracht, 3 reutjes en 2 teefjes. Twee zijn dwergengrootte, drie zijn hele kleine ieniemienies en zullen wel kaninchen blijven. Het leek probleemloos te gaan, maar helaas heeft een klein brindle mannetje het niet gered. Er zijn drie rode pups en een zwartrood teefje.
 • Op dit moment heb ik problemen met het uploaden van mijn website. Foto's en nieuws volgen.
 • 10 december 2010: Heel blij was ik vandaag toen de echo liet zien dat ook Pien zwanger is! We hebben dus binnenkort twee nestjes met twee weken ertussen. Caatje is volgende week uitgerekend en Pien zo rondom Oudjaar.
 • 17 november 2010: Caatje en Pien zijn afgelopen maand allebei op visite geweest bij een reu. Inmiddels lijkt dit bezoek voor Caatje gevolgen te gaan hebben. Of dit bij Pien ook zo is nog even afwachten. Eventuele pups van Caatje zullen gestroomd en rood zijn, die van Pien zwartrood.
 • 18 september 2010: Net als Pien heeft Tefka haar aantekening SchwhK behaald. Voor haar baasje was dit zijn vuurdoop, de eerste keer dat hij aan een zweetproef meedeed. De onzekerheid of het wel goed ging sloeg toe en die onrust bracht hij helaas over op Tefka. Het zweetwerk is juist daarom zo moeilijk omdat hond en voorjager hierbij een team vormen, van elkaar afhankelijk zijn en puur op elkaar moeten vertrouwen. Tefka behaalde 50 punten, een 3e prijs.
 • 12 september 2010: Vandaag heeft Pien bij Gruppe Dorsten in Haltern am See haar aantekening SchwhK (de zweetproef) behaald met 85 punten, 1e prijs. De omstandigheden waren behoorlijk zwaar: heel veel verleiding van reewild, punten waar reeën net waren afgesprongen, en ook een moeilijk begaanbaar terrein waarbij de riem veel verstrikt raakte in afgewaaide takken en struikgewas met als gevolg dat Pien steeds werd opgehouden. Gelukkig verwijst Pien heel erg goed en wist ik op cruciale punten dat we op het goede spoor zaten.
 • 7 augustus 2010: In Kapellen, Belgie, heeft Tefka de aantekening WA (Watertest) behaald. Vorig jaar juni weigerde Tefka tot Bobs en mijn verbazing om de eend tijdens de proef uit het water te apporteren, nu liet ze ook de keurmeesters zien dat ze hier echt lol in heeft en behaalde het volle aantal punten en dus een 1e prijs.
 • 24 juli 2010: Na ruim een jaar vandaag weer naar een tentoonstelling geweest. In Luik dit keer met Pien. En dat Pien een mooi meisie is die zich super weet te presenteren werd weer bewezen: niet alleen versloeg ze de kampioensteef, maar ook kwam ze op het podium als 3e mooiste gebruikshond van de show!
 • 18 juni 2010: Vandaag van de FCI bericht gekregen dat aan Floor de titel Internationaal Schoonheidskampioen is toegekend.
 • 12 juni 2010: Vandaag het tijdschrift De Jachthond ontvangen waarin een verslag staat van de Uitsleepproef van 8 mei en een foto van een majesteitelijke Pien als dagwinnaar. Een kleine correctie van onderstaande: het was niet de eerste uitsleepproef in Nederland, maar weer de eerste na 27 jaar.
 • 8 mei 2010: Geen pups heeft ook voordelen. Nu konden we meedoen aan de Uitsleepproef van de NTC - de eerste in Nederland, aldus de Jachtcommissie -, die oorspronkelijk in januari zou worden gehouden, maar wegens de aanhoudende sneeuw moest worden verschoven. Het was spannend hoe het zou gaan want tussentijds hadden we niet meer geoefend. Driedubbelspannend zelfs: Floor, Pien en Tefka, alle drie waren ingeschreven. En alle drie hebben het prima gedaan en de aantekening KSchlH behaald. Tefka liet zich nog even verleiden om een levend spoor te volgen, maar ging na een correctie keurig op het goede spoor en nam zonder problemen de bouw aan en haalde het konijn er snel uit. Floor, typisch Floor, rende de bouw een metertje voorbij, maar corrigeerde dat zelf weer snel en bemachtigde het konijn in een ommezien. En Pien, Pientje precies, die als laatste deze dag aan de beurt was, deed alles precies zoals het moest en behaalde als enige vandaag het volle aantal punten en werd daarmee dus ook Winnaar van de dag!!!
 • Helaas komt er deze zomer geen nestje van Pien. Ik had me er zo op verheugd om pups te hebben met nou nét deze reu. Hopelijk lukt het de volgende loopsheid wel.
 • 6 april 2010: Aan Floor is het Duits Kampioenschap VDH toegekend.
 • Pien laat ons nog in het ongewisse. Een echo de komende week moet zekerheid brengen.
 • Op 10 maart 2010 is Pien op visite geweest bij een reu in Noord-Duitsland. Over enkele weken hopen we te weten of dit bezoek nog gevolgen heeft voor haar figuur.
 • Na heel lange tijd weer nieuws te melden. De afgelopen tijd zijn enkele proeven waarvoor ik Pien en Floor had aangemeld helaas afgelast. Bij het oefenen voor die proeven toonde Caatje, ons heen-en-weer vlieg-ding, ineens een enorme passie voor het lopen van zweetsporen. Zoals alles wat ze doet gaat ze in razende vaart over het spoor, corrigeert zichzelf binnen een halve seconde en vliegt weer verder. Ik hoop met oefenen die passie vast te kunnen houden, maar dat ze toch wat rustiger en geconcentreerder gaat werken. Maar dat de belangstelling er is, daar ben ik toch wel heel blij mee. Op 23 januari 2010 heeft ze in België de schotvasttest glorieus doorstaan, dus het begin met werken met Caat is gemaakt.
 • In 2004 ben ik begonnen de voorouders van Floor te zoeken en te kijken hoe ver ik terug kon gaan. Dat bleek heel ver te zijn, sommige lijnen waren te traceren tot het begin van de stamboekvoering. Inmiddels ben ik in het bezit van heel wat stamboeken en stambomen en naast de voorouders van Floor heb ik nu ook die van Caatje verwerkt in een stamboomprogramma waarin meer dan 13.000 teckels zijn opgenomen.
 • Het laatste weekend van april ging een teckelkaravaantje richting Luxemburg waar de tweejaarlijkse clubmatch werd gehouden. Het werd niet alleen een gezellig weekend voor René (van Van de Gorsselse Heide) en mij, maar ook succesvol. Pien won een Luxemburgs kampioenschapspunt en Caatje werd Luxemburgs Jeugdkampioen. Ook de twee kaninchen van René wonnen het Luxemburgs CAC.
 • Enkele Landesverbände van de DTK hebben voorstellen ingediend voor de Delegiertenversammlung van mei waarbij wordt voorgesteld om de oogonderzoeken voor teckels waarmee wordt gefokt niet langer te verplichten. Niet omdat er nu betere onderzoeken mogelijk zijn of omdat het niet langer een probleem bij teckels is, nee, zonder steekhoudende argumentatie en op grond van vreemde rekenmethoden worden de voorstellen ingediend. Voor een onderbouwd commentaar op de voorstellen (in Duits): klik hier.

Het is van het grootste belang dat voor fokkers deze belangrijke informatie over erfelijke oogaandoeningen behouden blijft. Alleen dan is een zo verantwoord mogelijke keuze van fokdieren mogelijk.

Op Trollburg, een Duits teckelforum, is een petitie gestart om de gedelegeerden die in mei over de voorstellen gaan stemmen duidelijk te maken dat teckelliefhebbers van over de hele wereld vinden dat de oogonderzoeken verplicht moeten blijven.

Iedere bezoeker van mijn website wordt verzocht deze petitie te tekenen met bijvoorbeeld "Als Teckelliebhaber bin ich gegen die Aussetzung der Augenuntersuchung."

De link naar de petitie is deze: klik.


 • 7/2/09: Ik wijs iedere geïnteresseerde graag op de uitvoerige studie die gemaakt is door een Duitse fokker met een inventarisatie naar de stand van zaken bij de Duitse teckels voor wat betreft de oogziekten PRA en Cataract en aanbevelingen voor een fokbeleid.
  http://www.teckelzucht.info/pra-und-katarakt-beim-teckel.pdf
 • 6/2/09: Caatje maakte in Eindhoven haar debuut in de jeugdklasse en kreeg ondanks schijnzwangerschap een 2 Uitmuntend. Pien haalde 1 Uitmuntend in de Open klasse.
 • 11/10/08: Vandaag in alle vroegte met het hele spul richting Ooijpolder waar Tefka haar Luid op Spoorproef ging afleggen. Het was prachtig weer, nog wat frisjes en heiig toen Tefka even voor negen uur "haar haas" kreeg aangewezen. Het haas lag heel vast in de pot en nadat Bob met Tefka voorzichtig naderde werd het er met een stampvoet uit gejaagd. Met een enorme sprong kwam het haas op, koos voor de hoek van het veld, ging door de ruige begroeiing, sprong over een sloot, nam toen nog een sloot en rende verder over een stuk grasland, dat, zo hoorden we later, net vorige week was gemaaid. Oef! Dat haas maakte het Tefka niet makkelijk! Maar o, wat maakte ons meisje ons trots! Ze nam het spoor meteen op, yiefte haar luid en liet zich door geen sloot en geen ondergrond weerhouden om het haas honderden meters luid te volgen. Vervolgens kwam ze "volgens het boekje" op de fluit terug. Voor deze geweldige prestatie kreeg Tefka niet alleen de volle 100 punten en de aantekening Sp I, U, ze werd daarmee ook de Winnaar van de dag!!!
 • 13/7/08: Op de Klubsiegerzuchtschau van de DTK kreeg Floor 1 Uitmuntend en het VDH-CAC. Hiermee heeft ze voldaan aan de eisen voor het Duits Kampioenschap.
 • 3/7/08: Floor en Pien hebben kennisgemaakt met de pup die ik gisteren bij René Geerlings heb opgehaald. Floor vindt de kleine een druktemaker die maar het beste zoveel mogelijk genegeerd kan worden; Pien vindt het geweldig om de stoere grote teckel uit te hangen en "baast" naar hartelust over het kleintje. Caatje vindt het allemaal prima, alles is leuk en spannend. Floor is lief, Pien is lief, alles en iedereen is lief en we rennen en we springen en we zijn zo blij ;-)
 • 14/06/08: Floor behaalde vandaag de aantekening Waterapport (Wa) in Leuth. Ze deed gewoon wat ze moest doen. Haar dochters deden dat helaas niet. Pien vond het onzin om die eend uit het water te halen, terwijl er genoeg eenden op de kant lagen :-( en Tefka liet de eend tijdens de proef gewoon dobberen, maar was onvermoeibaar nadat de officiële proef afgelopen was en haalde keer op keer, hoe ver weg in het water ook, de eend op en bracht die keurig aan land. Misschien dat de dames er een andere keer wel op het juiste moment zin in hebben...
 • 25/5/08: Vandaag hebben moeder Floor en beide dochters, Pien en Tefka, in ieder hun eigen klasse 1 Uitmuntend behaald op de Jachthondenshow in Bennekom. Floor werd tevens beste gebruikshond van het ras en kreeg het Reserve CAC. Hoewel er regen en storm was voorspeld waren de weergoden het evenement (of ons) goedgezind en bleef het de hele dag droog, zelfs de zon liet zich van tijd tot tijd zien.
 • 16/5/08: In de brievenbus vond ik de brief met oorkonde dat aan Floor het WUT-kampioenschap was toegekend. Volgens de oorkonde is Floor een bijzondere teckel, nl. een Lurzhaar Zwergteckel.
 • 11/5/08: Vandaag waren we weer bij onze Zuiderburen. In Postel, Belgie, waar de Belgische Teckelclub het SchwhK/24 CACT organiseerde. Er werd gezegd dat er veel reeën in de dekking lagen vanwege de werptijd. Floors neus vertelde haar helaas dat dat inderdaad zo was en ze liep veel met de neus omhoog. Steeds moest ze aangespoord worden om "op het spoor" te blijven. Enorm opgelucht dat we wel alle wondbedden hadden bereikt en met één afroep kwamen we zwetend bij het stuk. Met 67 punten heeft Floor (en ik) een derde prijs behaald. Hiermee heeft Floor tevens voldaan aan de eisen voor het Internationaal Schoonheidskampioenschap.
 • 20/4/08: Nieuwe foto's van Bas. Met 20 maanden een flinke jongen met een borstomvang van 36 cm.
 • 13/4/08: Floor behaalde vandaag op de Braboshow in Antwerpen 1 Uitmuntend, het CAC en het CACIB.
 • 16/2/08: Vandaag was het Tefka's dag. Op de Rheinlandsiegerzuchtschau in Rheinberg, een nationale tentoonstelling in Duitsland, won Tefka de titel Rheinlandsieger 2008, het VDH-CAC en het DTK-CAC. Een enorme opsteker na Eindhoven vorige week. Pien werd achter haar zus geplaatst met een 2 Uitmuntend. Bob en Wil, van harte gefeliciteerd!!!
 • 10/2/08: Pien en Floor hebben beiden 1 Uitmuntend en VDH-CAC's behaald op Spezialzuchtschau in Datteln. Floor kreeg daarnaast ook het DTK-CAC en heeft voldoet daarmee nu aan de eisen voor de titel Welt Union Teckel Champion (WUT-Ch 2008).
 • 26-27/12/07: Nieuwe foto's van Bas geplaatst en de pagina's van Tefka bijgewerkt.
 • 25/11/2007: Pien haalde op de Winnershow in Amsterdam 3 Uitmuntend.
 • Toegevoegd op de pagina Links: kennel Van de Wouwer, fokker van standaard kortharen, hier zijn momenteel nog twee goed gesocialiseerde rode pups uit uitmuntende lijnen beschikbaar, 1 reu en 1 teef.
 • 4/11/2007: Pien is gisteren uit logeren gegaan. Vandaag had zij show in Bleiswijk, terwijl Floor in Duitsland een jachtproef had. Pien kreeg een 1ZG, Floor haalde er weer een aantekening bij: SchwhKF, dat staat voor Schweisshund Kunst Fährtenschuh. Het 1000-1200 meter lange spoor is dan uitgezet met lopertjes (pootjes) van een ree, die onder een schoen zijn gebonden. Op het spoor wordt maximaal 100 ml zweet (bloed) gebruikt. Echt geoefend hiervoor hebben we niet, het zou interessanter en dus eenvoudiger zijn dan een spoor dat alleen met zweet is uitgezet. Uh, eenvoudiger? Floor vond het inderdaad hartstikke interessant en werd superenthousiast en dat is met spoorlopen nou net ff niet de bedoeling. Ze moet dan rustig en geconcentreerd het spoor volgen en op het moment dat ze de verleiding in gaat (overgaat op een ander spoor van wild dat die nacht het te volgen spoor heeft gekruist) of even niet weet hoe en wat dien ik haar als voorjager te ondersteunen. Dat moment moet je als voorjager wel herkennen, je moet je hond kunnen lezen, zoals dat heet. En dat was vandaag een paar keer wel heel moeilijk, ik twijfelde af en toe of ze nou wel of niet goed op het spoor zat en die twijfel heb ik ook vast een paar keer op Floor overgebracht. Gelukkig kwamen we na een dik half uur bij het stuk aan en onderweg hebben we ook alle vier de verwijspunten (stukjes wit geschilderd hout) gevonden. En met 82 punten, een 2e prijs, heeft Floor haar aantekening SchwhKF behaald.
 • 21/10/07: Vandaag was de regionale clubmatch van de NTC. Tefka vertegenwoordigde ons Diggin'woodjes hier en ze kweet zich prima van deze 'taak'. Ze liep enthousiast en zelfverzekerd in de ring (met de staart hoog in de lucht) en op tafel gedroeg ze zich zoals een showdoggirl moet doen. Het uitgebreide keurrapport was zeer lovend, waardoor de kwalificatie z.g. wel wat teleurstellend c.q. onbegrijpelijk was. Dat we - de baasjes en ik - met recht trots op haar zijn laten de foto's wel zien.
 • 12/10/07: Op de Bundessieger Zuchtschau heeft Floor een 1 Uitmuntend en het VDH-CAC gekregen. Pien werd 2e in de Jeugdklasse.
 • Uit Luxemburg kwam het officiële bericht van toekenning van het kampioenschap aan Floor.
 • 29/9/07: Pien heeft haar eerste jacht"proef", de aanlegtest luid op spoor, met vlag en wimpel gehaald. Ze behaalde 94 punten, een eerste prijs, zie hier de Oorkonde op haar eigenste Jachtpagina.

  In alle vroegte vertrokken we vanmorgen naar Hülm, even voorbij Kleef. Het plan was om eerst een paar honden de proef te laten doen, dan gezamenlijk te ontbijten, dan de overige honden op de haas te laten en na afloop gezamenlijk te gaan lunchen. In totaal deden er 8 honden aan de proef mee. Het was druilerig miezerig weer, dus de hazen zouden nog wel goed vastliggen. Wij trokken lot nummer 3 en na het testen van enkele hondjes op schotvast mochten Pien en ik meteen het veld in. We hadden nog maar drie meter in linie gelopen en de eerste haas schoot al omhoog, rende in een kaarsrechte lijn het veld over naar een pas omgeploegde akker en hup, de eerste hond kon aan het werk en deed dat met veel overtuiging. Helaas voor de baas kwam de hond net toen ie op de weg terug was nog een haas tegen en dus was het fluiten en rennen geblazen, maar vergeefs, de hond rende verder en verder weg.
  Wij weer terug in linie en na 10 meter riep een keurmeester "haas, haas", de andere keurmeesters liepen naar de aangewezen plek en ... haalden een camera tevoorschijn: de haas lag zo vast dat van het hoogkomen een foto kon worden gemaakt ;-) !!!. De haas rende in een grote boog weg. Vervolgens werd de hond op het spoor aangezet, die luid begon, maar al na een 30-tal meters was hij het spoor bijster, hij had de boog, die de haas had gemaakt, gemist en de wind stond zo dat hij het niet meer kon vinden. De hond kwam uit zichzelf weer terug. De baas van de eerste hond was verderop nog steeds bezig zijn hond te vangen. Ondertussen waren er her en der allemaal hazen achter ons opgekomen. Eentje rende vlak voor een auto de weg achter ons over en dat ging net goed. Weer allemaal in linie en daar kwam dan haas nummer 3 en die was voor Pien.
  Ook deze haas ging met een boog weg en rende vervolgens het veld uit naar een naastgelegen net geploegde akker. Pien aangezet en pakweg een meter van het eigenlijke spoor, maar onder de wind, volgde ze de haas met een uiterst overtuigend luid ge-yep. Bij de overgang naar de akker kwam ze echter in de problemen. Daar wreekte het feit dat we maar 2 keertjes hadden geoefend en zo'n overgang van bodem is een hindernis die een paar keer ervaren moet zijn. Maar hazen genoeg, dus al snel had de andere hond zijn 2e haas gehad en daarna kon Pien weer aan de slag.
  Weer een haas die wat slagen over het veld maakte, maar dat was voor de neus van Pien geen probleem, enthousiast ging ze erachteraan, ook deze haas ging naar een volgende akker en daar heeft Pien zowaar nog een paar yeppen laten horen. De keurmeesters hadden voldoende gezien en borgen hun boekjes weer op, terwijl Pien (ideaal hondje toch) op het hazenspoor - haar eigen spoor- weer terug kwam en zich helemaal blij weer bij me meldde. We zijn toen teruggebracht naar de verzamelplaats, waar vervolgens de ene na de andere deelnemer in snel tempo werd af- en aangevoerd. Het revier zat zo vol haas dat we nog vóór het ontbijt allemaal klaar waren. Na het ontbijt in het veld - wat zijn die Duitse broodjes toch lekker! - zijn we in een nabijgelegen restaurant nog na gaan teckelen en werden de uitslagen bekend gemaakt. Pien heeft de aantekening Sp/J (Spurlaut Jugend) in haar logboekje staan.
 • 16/9/07: Het was een druk weekend. Vandaag togen we naar Olen, België, voor de jaarlijkse clubmatch van de Belgische Teckelclub. Pien en Tefka werden Uitmuntend beoordeeld en resp. op de derde en vierde plaats gekwalificeerd. Floor kreeg een 1 Uitmuntend in de Gebruikshondenklasse en had zich daarmee gekwalificeerd om mee te dingen naar Beste Gebruikshond...omdat we pas sinds kort in die klasse lopen en omdat deze keuring niet altijd wordt gedaan en doordat de mededelingen niet verstaanbaar waren ... hebben we die keuring gemist ... :-(. Het was echter als altijd weer een hele gezellige dag bij onze Zuiderburen en dit "missertje" mocht de pret niet drukken.
 • 15/9/07: Floor heeft vandaag de aantekening SchwhK (zweethond) behaald. En ook maar liefst wederom met het maximale aantal punten van 100 en dus een 1e prijs. Nanneke Snelderwaard heeft foto's van Floor gemaakt op het spoor en Floor aan het stuk, een reetje.
  Tegen het eind van de middag ook nog in de buurt van Kleef geoefend met Pien "op de haas". En jawel... (of ze nou met al die andere jachtteckels heeft zitten buurten vandaag???) als een bezetene ging Pien achter de haas op het spoor en daarbij was ze gigantisch luid. Nog maar een keertje oefenen en dan ...
 • 2/9/07: Floor heeft een CACL behaald in Luxemburg en heeft nu aan de eisen voldaan voor de titel Luxemburgs Kampioen!!!
  Pien kreeg vandaag een ZG :-( ?? Het kan verkeren.... Het was vreselijk jammer dat de deelnemer achter ons ons heel dicht op de hielen zat en daardoor zowel Pien als mij hinderde bij het lopen. (Hij kreeg overigens een G, dus het loonde niet...;-)).
 • 25/8/07: Pien is in Rotterdam BOB (Beste van het Ras) geworden!!! Het begon er een beetje op te lijken of ze het Joop Zoetemelk-syndroom had (altijd de tweede plaats), maar vandaag kwam ze met een 1 Uitmuntend (JeugdCAC) uit de bus en kreeg ze als Beste Teef ook haar eerste CAC. (Zie de foto's van Rotterdam.)
 • 2/8/07: Bas, Pien en Tefka zijn jarig!!! Eén jaar alweer, wat gaat de tijd snel.
 • 28/7/07: Floor heeft vandaag in de stromende regen de aantekening BhFK'95 (Bauhund Fuchs Kunstbau '95) behaald bij Gruppe Dortmund I. Het regende zo hard dat de bouw steeds vol water liep. Door in de grond te prikken en te hozen met blikjes werd geprobeerd het waterpeil steeds naar beneden te krijgen. Ach, en toen Floor eenmaal "in het diepe" was gegooid, maakte haar dat allemaal niet meer uit: de vlaggetjes die verraden waar ze was waren bijna niet te volgen, zo vloog ze door de bouw heen en haar helse gekef liet weten dat ze weer voor het schuifje stond waar de vos achter zat.
  De keurmeester grapte naderhand dat als er een diploma "Baantjeszwemmer" bestond de honden die vandaag ook zouden hebben behaald. (Zo'n diploma kunnen schoolkinderen in Duitsland halen en dan mogen ze "vrij zwemmen".)
  Vanwege de regen heb ik helaas ook geen foto's gemaakt van de mooie kunstbouw die ze daar in Dortmund hebben.
 
 • 24/6/07: Vandaag zijn we in Hamm geweest, op de Landessiegerzuchtschau Westfalen. Een tijdje geleden heb ik oude Duitse teckelstamboeken gekocht van mevrouw Wies. Met mevrouw Wicke-Kuzina had ik afgesproken dat ze die hiernaartoe voor me mee zou nemen. Ik heb nu alle boeken vanaf 1965 tot en met 2000 en kan hierdoor de voorouderlijnen van Floor geweldig aanvullen.
 • 19/6/07: Vanavond tijdens het wandelen in het Haarlemmermeerse Bos was Pien luid op konijn! Eerst op zicht en later ook op spoor. Het was een niet geplande oefening, maar dat eerste yif-yif van Pien klonk me als muziek in de oren.
 • 10/6/07: Vanmiddag waren de teckelrennen van regio Noord-Holland. Marjan van Driel heeft hier opnamen van gemaakt en op YouTube gezet. Pien speelt de hoofdrol in filmpjes 1 en 11. En ondanks de misselijke ;-) aanvallen van haar tegenstander in de eerste race kwam Pien als eerste over de finish! http://www.youtube.com/watch?v=B54hLxSgSSo
 • 17/5/07: Op de kampioensclubmatch van de NTC waren 7 teven in de jeugdklasse ingeschreven, waaronder Pien en Tefka. Pien werd als Uitmuntend beoordeeld en tweede geplaatst. Tefka, helaas hoogloops en daardoor een beetje te dik, werd als Zeer Goed beoordeeld. Beiden kregen een prachtig keurrapport.
 • Vanwege de vakantie van Tefka's baasjes logeert ze de komende 2 weken hier. Het is fantastisch om die drie zwarte dames weer samen te zien. Vooral Pien en Tefka hebben veel plezier samen.
 • 6/5/07: In Dortmund op de grote Europasiegerschau heeft Floor een 2 Uitmuntend in de Openklasse en het Reserve VDH-CAC behaald, Pien werd in een sterke competitie (6 jeugdhonden) in de jeugdklasse gekwalificeerd met 4 Uitmuntend.
 • 29/4/07: In Luxemburg heeft Floor een 1 Uitmuntend en het CACL behaald. Pien, helaas nog enkele dagen te jong voor de jeugdklas, kreeg een Veelbelovend in de Puppyklasse en was Beste Pup.
 • 2/4/07: Mijn ouders en Bas zijn op visite geweest. Bas en Pien hebben de hele dag met elkaar gerend en geravot. Nieuwe foto's van Bas zijn op zijn pagina te zien.
 • 31/3/07: Vandaag in alle vroegte richting Kalkar-Wissel, waar door Gruppe Kleve een luid-op-spoor-proef werd gehouden.
  Eerst werd de schotvastheid van de jongere honden getest en hoewel Pien niet aan de proef meedeed heb ik haar wel deze test laten afleggen. Pien gaf geen enkele reactie, schotvast dus.
  Ik had lotnummer 13 getrokken wat betekende dat we een hele tijd moesten wachten voor we aan de beurt waren, maar ook dat de omstandigheden steeds beter werden: het werd warmer en de wind nam af. De haas die Floor kreeg aangewezen was een prachtige. Hij rende honderden meters een kaarsrecht stuk, boog vlak voor de rivier naar rechts af en verdween uit zicht..... Floor op het spoor gezet en daar ging ze......als een tierelier, lekker luid en precies op het spoor. En ook Floor verdween uit het zicht......en kwam niet meer terug. Kennelijk had ze besloten dat één haas niet genoeg was, er was hier veel "werk te doen". Na een kwartiertje hoorde ik Floor weer en na een klim op een talud zag ik haar op het veld achter een haas aan gaan. Hee, jij hier? Komen? Welnee! Doei! Om een héél lang verhaal kort te maken: nadat de proef afgelopen was zijn we met z'n allen gaan zoeken en na wat wel een uur leek, hoorde ik haar eindelijk weer jiffen en zag haar nog verder weg rennen. Met hulp van Piet van Tankeren een soort hinderlaag gelegd en ja, ze kwam mijn richting uit. Na een korte innerlijke strijd besloot ze dit keer om bij me te komen, helemaal dolenthousiast, voldaan en supergelukkig. Ik ben blij dat het terugkomen geen onderdeel van de proef uitmaakt! De proef zelf had ze met vlag en wimpel doorstaan, voor alle onderdelen het maximum aantal punten, dus een 1e prijs. Zie: de Oorkonde.
 • 25/3/07: Voor Tefka en haar baasjes was vandaag de eerste kennismaking met een grote internationale show, de internationale hondententoonstelling in Leiden. Mw Weijenborg-Weggemans keurde en kwalificeerde Tefka als Veelbelovend. De eerste gouden medaille is binnen!
 • 24/3/07: Pien heeft in Kleve voor het eerst het spoorluid op de haas geoefend. In eerste instantie werd ze voorgejaagd door Peter en ik liep met Floor... Nadat er een prachtige haas opkwam werd Pien op het spoor gezet ... en rende ze linea recta dwars door het veld naar mij :-(! We hebben toen maar van hond geruild. Floor deed het prima, ze is goed luid en volgt de haas zover ze maar kan, gaat dwars door sloten en komt ook terug. Pien liet zien dat ze toch wat van haar moeders jachtpassie heeft. Op de twee andere hazensporen die haar werden aangeboden werkte ze heel goed. Ze gaf helaas geen kik, maar was wel spoorvast en compleet bezeten van die geur.
 
 • 18/3/07: Update pagina Links (incl. pupinfo)
 
 • 14/3/07: Nieuwe foto's van Pien en Tefka geplaatst.
 • 11/3/07: Voorouderlijnen van Floor aangevuld dankzij informatie van Jan en Dimmy Blom en van Piet Boudewijns.
 • 25/2/07: Vandaag is Pien op de show in Datteln, Duitsland, geweest. Ook hier kreeg ze een Veelbelovend (en haar eerste beker!). Het keurrapport klinkt als een klok: Zeer aansprekende korthaarteef met heel mooi hoofd en eersteklas lichaamsbeharing, met 7 maanden al heel goed ontwikkeld, zeer goede rugbelijning, voor- en achterhand in de beweging al heel stabiel, mooi ruim uitgrijpend gangwerk.
 • 15/2/07: Afgelopen zaterdag maakte Tefka haar showdebuut op de puppy- en jongehondendag van de NTC. Zij en haar baasjes hadden heel hard geoefend voor deze dag en het resultaat mocht er zijn. Zie pagina Tefka's showresultaten.
 • In kennel Onyx Moravia is het H-nest geboren! Het zijn 5 teefjes (4 zwarttijger en 1 b&t) en 1 zwarttijger reutje.
 • 2/2/07: Vandaag in Eindhoven maakten Bas en Pien hun showdebuut, precies zes maanden zijn ze. Allebei kregen ze de beoordeling "veelbelovend" en een prachtig keurverslag. Hoewel de keurmeester Bas eigenlijk het mooist vond kreeg Pien de kwalificatie "Beste pup", omdat Bas helaas (nog) geen tafelmanieren had.
  Floor is nog niet helemaal hersteld van het bijtincident en toont zich nog wat onzeker, met name als het erg druk is zoals in Eindhoven. Ze kreeg een 2ZG.
 • 1/2/07: De stambomen zijn eindelijk gearriveerd!
 
 • 27/1/07: Vanwege de vele bezoekers uit het buitenland heb ik vandaag een Duitse en een Engelse versie gelanceerd.
 • 14/1/07: Vandaag hebben we met NTC regio Zuid-Holland gewandeld in het Loetbos bij Lekkerkerk. Het gebied, het weer en alle aanwezige teckels waren fantastisch, maar de grootste attractie was toch wel het weerzien met Tefka. (Zie: fotoslideshow wandeling) Na het uitwisselen van enkele grommen herkenden Pien en Tefka elkaar weer en ze hebben de hele wandeling als vanouds met elkaar gerend en gedold. Ook ik werd door Tefka met veel gepiep en gezoen begroet. En of ze elkaar ook herkenden: 's-middags zat Tefka met haar neus tegen Floors zij te duwen, ... en even, heel even ging Floor op haar rug liggen, maar toen Tefka aan d'r tepels zat (ze wilde gewoon weer aan de melkbar!) bedacht ze zich snel met een grauw: "kind, niks daarvan, daar ben je te oud voor!" ;-).
 • 8/1/07: Bij Floor zijn de (meeste) hechtingen eruitgehaald. De dokter was heel tevreden over het herstel en zei dat ze met een paar weken weer goed zou kunnen zien. De hersenen kunnen het verlies van de lens wel opvangen. Helaas was het wondje aan de buitenkant (waar hij een sneetje had gemaakt) nog niet voldoende geheeld en ging deels weer open. Hierdoor moet ze iets langer met een kraag lopen en langer antibioticadruppels krijgen. Ze heeft wel wat meer vrijheid omdat de kraag korter mocht worden gemaakt. Ze kan weer gewoon eten en drinken en buiten snuffelen, maar met de bal spelen mag ze nog steeds niet :-(

 

 • 7/1/07: Pien heeft vandaag haar eerste sleepspoor gelopen.
  Een reeënvel wordt in het bos over de grond gesleept en laat daar geur achter. Aan het eind wordt het vel ('het stuk') neergelegd. De hond wordt gebracht bij het begin van het spoor en dan maar kijken of ze het spoor oppakt en het blijft volgen tot aan het stuk.
  Pien liep als een tierelier, 'wist' meteen wat de bedoeling was en volgde met veel interesse en met de neus vast aan de grond het spoor in no time uit. Ik ben apetrots op d'r.
 
 • 6/1/07 en 29/12/06: recente foto's van Tefka geplaatst
 • Van Pien heb ik inmiddels honderden foto's (niet overdreven), maar er stonden er minder van haar op de site dan van Bas en Tefka. Dit heb ik maar even "rechtgezet". Grappig is dat ze op sommige foto's echt een puppykoppie heeft en op andere al zo volwassen overkomt.
 • Ook Bas heeft een eigen pagina gekregen. Hij was vandaag - zoals een goede zoon betaamt met kerst - bij zijn moeder op visite. En als vanouds had ie de grootste pret met z'n zus.
 • 25/12/06: Foto's van Bas (hij is net zwarte piet). Voor iets lekkers gaat ie mooi staan, maar "voor niks" gaat ie weer zitten...
 • Tefka heeft haar eigen pagina gekregen. Net als Pien en Bas is ze een behoorlijk druk dingetje en vreselijk ondeugend. De kerstkransjes in de boom waren erg lekker...
 • 24/12/06: Tefka's foto's
  Tefka lijkt als 2 druppels water op haar moeder Floor...
 • Woensdag 20/12/06, een zwarte dag:

  Ik ben deze dag bij een bevriende fokker op puppyvisite geweest. Bij binnenkomst werd me gezegd dat haar teckels wel even lelijk zouden doen tegen Floor en Pien ("hopelijk kan je daar tegen"). Wat snauwen naar een vreemde hond die ineens bij je thuis komt is heel normaal, even laten weten wie de baas is, maar helaas bleken ze het niet bij wat grauwen en snauwen te houden toen ze de gang inkwamen. Pien lieten ze met rust, maar ze vielen Floor echt aan en beten haar ook. Ik ben daar erg van geschrokken en ook Floor was er helemaal beduusd van(zo legde ik dat uit). Ze had allemaal natte plekken op haar rug en oren, maar geen schade zo te zien...

  Op donderdagmorgen zag ik dat Floors linkeroog "vreemd" was, er zat een rare waas op. Ook op de foto van de woensdagavond die me per mail was gestuurd had Floor van de flits één blauw en één geel oog. Heel griezelig. Meteen naar de dierenarts waar bleek dat de lens vóór in het oog terecht was gekomen. Gelukkig konden we eind van de middag in Amsterdam terecht bij professor Boevé, een oogspecialist, die de diagnose van de dierenarts bevestigde. Ze bleek in haar oog gebeten te zijn waardoor de lensbanden onherstelbaar beschadigd waren en de lens niet langer op z'n plek werd gehouden. Ik kreeg druppels mee om de oogdruk te verlagen om zo beschadiging van het oog zelf te voorkomen, de lens zou er echter uit moeten. Hij zou proberen Floor de volgende dag op het operatieschema in Utrecht te krijgen. Vrijdagmorgen is Floor geopereerd en het lijkt goed gegaan te zijn. Hopelijk behoudt ze het zicht in haar oog en blijft ze alleen wat troebel zien, omdat ze niet meer kan scherpstellen. Herstel duurt een paar maanden.

  De harde les die ik heb geleerd is dat niet alle teckels zo vriendelijk zijn als die van mij en dat het dus niet altijd verstandig is om bij anderen op bezoek te gaan. Een (verlate) tip die ik kreeg: laat de honden eerst samen buiten uit en ga dan samen naar binnen. Meestal blijven confrontaties dan uit. Meestal…

 • Pien heeft haar eigen pagina gekregen. Ze groeit flink en wordt een stuk langer dan haar moeder. Ze lijkt qua karakter, in haar doen en laten, wel op Floor, maar is -anders dan Floor- heel erg ondeugend. Niets maar dan ook niets is veilig voor dit duveltje.
 • update 12/11/06
  Vandaag is Bas even op visite geweest bij zijn zussen en moest zich het huis "invechten". Later op de middag is Aagje (omgedoopt in Anna Tefka, roepnaam Tefka) met haar baasjes naar haar nieuwe thuis gegaan. Ze heeft het daar reuze naar haar zin (én ze is al zindelijk!!!).
 • update 7/11/06
  (nieuwsgierig) Aagje (Ardent Arwen) verhuist aanstaande zondag naar Ouderkerk aan de IJssel.
 • update 4/11/06
  Floor had al begin oktober haar figuur weer terug en optimistisch heb ik haar ingeschreven voor de show in Bleiswijk. Resultaat: 1 uitmuntend, RCAC en het CACIB (nationaal reservekampioenschapsprijs en internationaal kampioenschapsprijs).
 • Bas (Archer's Arrow) is 22 oktober verhuisd. Deze mooie jongen is bij mijn ouders gaan wonen en blijft mijn eigendom. Ik hoop dat mijn ouders heel veel plezier van hem hebben en dat hij zo goed uitgroeit dat ik hem op show kan uitbrengen. De tijd zal het leren.
 • Pien (Audacious Queen) blijft bij mij.
 • laatste update 24/10/06
 • De pups zijn zo levendig en bewegelijk dat het niet makkelijk is ze nog fatsoenlijk op de foto te krijgen. Hier heb ik de meest recente foto's geplaatst
 • pagina Links bijgewerkt
 • 20/10/06: Na veel wikken en wegen en tot de grote opluchting van vrienden ;-) heb ik nou eindelijk een keuze gemaakt welk teefje ik zelf hou en voor welke ik een goed huis ga zoeken.

 

 • Na enig experimenteren fotoalbums per week gemaakt waarin de ontwikkeling van de pups is te volgen

 

 • laatste update: 1/10/06 met de pups kennismaking met water (ze kunnen allemaal zwemmen en aan de staartjes te zien vinden ze het nog leuk ook)
 • laatste update: 22/9/06 met de eerste pogingen tot standfoto's gemaakt op 13 september. Het lijkt nog nergens op...
 
 • 7/8/06: nieuwe foto's van de pups, pagina Links bijgewerkt
 
 • 6/8/06: nieuwe foto's van de pups, een Dagboek en een Groeitabel toegevoegd
 
 • 5/8/06: nieuwe foto's van de pups
 • Op 2 augustus 2006 zijn de puppies van Floor geboren!
 • Kijk voor foto's op de pagina Puppen, onderaan
 • Op 1 en 3 juni is Floor in Tjechië gedekt door Grandgables Onyx Obsession (in de wandelgangen "Grand")
 • Op 31 mei 2006 is de kennelnaam "Of Diggin'woods" geregistreerd, ruim op tijd voor de geboorte van de pups
 • Floor is loops geworden op 21 mei 2006