Floor en Pien

 

 

 

HOE HET ZO GEKOMEN IS......

Als zovele teckelliefhebbers heb ik het teckelvirus in het ouderlijk huis opgelopen. Begin jaren 70 kwam Sascha, een rode langhaar het huis binnen, ze kwam, zag en overwon. Sascha was de beste maatjes met onze Siamese kat. Helaas hebben we niet lang van haar mogen genieten, maar vijf jaar is ze geworden. Na een sneeuwwandeling kreeg ze de beruchte teckelverlamming en in die tijd was hier nog niet veel aan te doen. Na korte tijd nam Queen, eveneens een rode langhaar, maar dan met zwarte 'oorbellen' de heerschappij in huis over en jaren later werd ze opgevolgd door Queen II, een dwerg black & tan langhaar. Nadat ik uit huis was kwam Queen zo vaak als maar kon bij me logeren.

Op mijn eigen teckel heb ik ruim twintig jaar moeten wachten. In 2003 was het zover. Door Joop, de Jack Russell van mijn broer, was ik inmiddels bekeerd tot het kortharige type (een korthaar verbergt niets) en vanwege Queen II moest het een dwerg black & tan dame worden.

Haar naam wist ik al dik 20 jaar: Floris, naar een zwarte labradorteef die eens vijf weken kwam logeren toen Queen II anderhalf jaar oud was en ook naar mijn eerste grote liefde, Floris van de televisieserie. Floris de labrador, een supergoed opgevoede hond, kwam met een hele reeks instructies, en ik moest tijdens de logeerpartij de bevelen blijven geven die ze gewend was. Tot grote verbazing bleek ook Queen 'vatbaar' voor die bevelen en haar hele verdere leven was zij 'op afstand bedienbaar'.

In januari 2003 ben ik gaan zoeken naar een korthaar b&t dwerg teefje. Dat viel niet mee. De teckelclub kon me niet helpen en de fokkers die ik belde (álle fokkers in Nederland of net over de grens!) hadden alleen nee te verkopen. Mijn zoektocht breidde ik uit naar Duitsland, Belgie, Denemarken en Zweden. Begin mei had ik eindelijk een teefje gevonden, tenminste dat dacht ik, bij Von Camman in Duitsland. Eind mei belde ik voor een afspraak om te komen kijken en kreeg de teleurstellende mededeling dat de fokster had besloten het enige teefje van het nest zelf te houden. Ze verwachtte echter midden juni weer twee nestjes en ze beloofde me de eerste keus uit deze nestjes. Beide nestjes bleken twee teefjes te hebben en toen ze zes resp. zeven weken waren mocht ik komen en kiezen! Kiezen uit vier prachtige teckeltjes!

Vol verwachting reed ik 31 juli naar Rüthen waar ik gastvrij onthaald werd door mevrouw Altmeyer met koffie en gebak en een hele meute vrolijke teckels. Vanzelfsprekend liet ik me adviseren door mevrouw Altmeyer. En ja, er was er eentje en die had (voor mij tenminste) echt "het". Hetzelfde "het" dat mensen hun hoofd deed omdraaien als ik met Queen buiten liep, dat prachtige zelfverzekerde eigengereide parmantige "wie maakt me wat". Als een blok viel ik voor de deze:

Het heeft zo en niet anders moeten zijn: deze kleine muis behoorde tot het F-nest. Eindelijk had ik mijn Floor gevonden. Mijn droomteckeltje. Sinds 23 augustus 2003 beheerst ze mijn leven.